Парламентът отхвърли оставката на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев. Депутатите дебатираха по оставката над 2 часа. Тя беше отхвърлена с 97 гласа „за“, 99 – „против“ и 19 – „въздържал се“. ГЕРБ гласуваха против оставката, БСП и ДПС бяха „за“, от „Воля“ и „Обединени патриоти“ се въздържаха.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

До подаването на оставката му се стигна след обвинения от Елена Йончева от БСП, че на ръководни позиции в община Хасково работят негови роднини и близки. Предложението на БСП гласуването и дебатите по оставката да бъдат излъчвани пряко по Националната телевизия беше отхвърлено.

еленай йончева2

„Няма да си внеса оставката втори път преди да се убедя, че резултатът от гласуването ще е различен“, каза Делян Добрев пред журналисти след отхвърлянето на оставката му. „Колегите ме поставиха в много тежка ситуация. Благодаря им за подкрепата. Те не приеха този мой личен акт. Оттук нататък бих могъл да внеса оставката втори път, но няма да го направя, преди да говоря с тях и да се убедя, че резултатът от гласуването ще е различен, защото в противен случай ще загубим още един пленарен ден“, коментира Добрев. Той заяви, че продължава да държи на своето мнение и желание за оставка.

Антон Кутев

Антон Кутев

Антон Кутев от БСП коментира, че дебатите по оставката са се превърнали в комедия. Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви: „Трябва да разкрием истината, да защитим наш колега, да говорим за парламентаризма“. Той допълни, че БСП са тези, които правят комедия цяла седмица. Владимир Вълев от ГЕРБ се обърна към Делян Добрев: „Знам какво можете да направите за България и за нашия отбор, не го напускайте“.

БГНЕС

БГНЕС

Маноил Манев от ГЕРБ допълни, че в спорта никой не си тръгва, когато е хвърлил противника в нокаут, както е направил Делян Добрев. „Далавераджии не влизат в битка, а само истински шампиони и мъже“, заяви той. Валентин Касабов от „Обединени патриоти“ посочи: „Предлагам да разстреляме Делян Добрев, в унисон с практиката на БСП“.

Димитър Главчев

Димитър Главчев

„БСП не е започнала тази дискусия, затова да се придържаме към фактите“, призова той. Рамадан Аталай се обърна към Делян Добрев с думите: „Изгаряте в политиката, защото вашите лидери ви употребиха. Днес стана ясно, че има сливане между партията и държавата“. „Става въпрос за разпределяне на порции по всички етажи на институциите. С подаването на оставката на Делян Добрев не се решават проблемите“, коментира той. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев заяви, че разпределянето на порции не е в ГЕРБ, а на други места.

 


Leave A Reply