Аз оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момента, в който неговата партия води институционална и медийна борба срещу президентството. Както виждате, премиерът пред камерите подава ръка към мен и има моята ръка, но неговите съпартийци продължават да безчинстват. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, преди да отпътува за посещение в Полша.

румен-радев-бойко-борисов-връчване-мандат

„Трябва да е ясно едно – не може да има разбирателство в името на корупционния конфорт на управляващите, които и да са те. Оставката на депутат, на кметове, на общински съветници е изход, който вече не работи. Трябва много дълбоко разследване от независим разследващ орган, който да стигне до схемите и моделите. В цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание“. Чрез тези думи държавният глава изрази позицията си относно скандала „Кумгейт“.

снимка: БГНЕС

Георги Чолаков, снимка: БГНЕС

Румен Радев заяви, че днес е върнал кандидатурата на Георги Чолаков на новия Висш съдебен съвет. „Очаквам неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото. Имам такова право“, заяви той. „Има си законови процедури, които казват буквално как трябва да бъде извършен този избор“, обясни президентът.
изтребители, Миг

На въпрос на журналист ще прави ли партия, Румен Радев отвърна: „Това е смешно, не ме занимавайте“. По повод думите на посланика на САЩ Ерик Рубин, че българският кабинет трябва да внимава с избора на изтребител държавният глава посочи: „Не приемам посланици да се бъркат в работа на българските институции. Ако някои са свикнали да го правят, ще трябва да се отучат“.


Leave A Reply