БСП искат Комисията по досиетата да бъде закрита. След като сме в процедура за избор по-правилното е да отменим процедурата. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за състава на Комисията по досиета.
Държавна сигурност, досиета
„Със всички неправителствени организации и парламентарни групи да направим обществени обсъждания, да чуем едната и другата страна, и да вземем правилното решение“, поясни Цветанов. „Било то за законодателството, било за подбора и избора на състава“, допълни той. „Необходимо е обществено обсъждане. Трябва да се отнасяме с уважение към комисията, към жертвите на комунизма“, заяви той. „Нека да се приземим, да знаем, че сме в парламента. Да не смятаме, че всичко, което правим остава незабелязано. Да говорим по същество по докладите и темите“, призова председателят на ПГ на ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

Относно отхвърлената оставка на депутата Делян Добрев, Цветанов коментира, че не Делян Добрев, а Добри Беливанов назначава в Хасково. „Добри Беливанов е работодателят, той е назначил въпросните хора в Хасково. Да видяхте някъде атака по Беливанов, видяхте по Добрев. Защо атаката да не бъде към Беливанов, който е допуснал това да се случи“, попита той.
Цветан Цветанов
„Когато бях в Хасково мога да кажа, че такова емоционално заседание не съм провеждал досега. Всичко беше спонтанно и истинско“, коментира Цветан Цветанов. „Не е ли по-честно към избирателите да се отиде на предсрочни избори и тогава да се види кой е прав и кой не. Кой има електорална тежест, хората да преценят кой прави нещо за Хасково и региона“, каза още Цветанов.


Leave A Reply