Обещахме 300 лв., но се оказва, че голямата част от пенсионерите не искат да имат 300 лв. пенсия, защото ако погледнем реално, за ПП „Обединени патриоти“ на изборите са гласували 32 хил. пенсионери – това е само 9-10% от хората, гласували за нас. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.
пенсионери, възрастни хора, баба, дядо
По думите му, ако от 2,2 млн. пенсионери в България, половината бяха подкрепили коалицията на патриотите на последните избори, те щяха да направят самостоятелно правителство и пенсиите вече щяха да бъдат 300 лв. „Не сме се отказали от това обещание, както се опитва да спекулира БСП, и ще го постигнем. Когато ние предлагахме 300 лв. пенсия и това не мина с 4 гласа в миналото Народно събрание, половината от депутатите на БСП тогава много услужливо напуснаха залата, за да не мине това решение. Същото беше и с наборната военна служба, същото беше и с бюджета за отбрана. Ние смятаме, че пенсионерите в България, които са почти 30% от населението, са хора, които 27 години са били пренебрегвани и техните доходи трябва да се вдигат“, каза още министър Каракачанов.

"Обединени патриоти" снимка: БГНЕС

„Обединени патриоти“
снимка: БГНЕС

Той коментира и темата за инвалидните пенсии, като уточни, че има 1 млн. такива в България. „Но от този 1 млн. съществуват и тотални безобразия – има цели села, които се правят на инвалиди, предимно с мургав цвят на кожата. В същото време истинските инвалиди – хората, които заслужават да получават инвалидна пенсия, не са повече от 200 хил. Става въпрос за една сума от около 600-700 млн. лева, която се краде. Спестените пари от фалшиви инвалидни пенсии ще бъдат пренасочвани – това е системата“, обясни той.
Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

Каракачанов каза още, че той не е назначавал в държавната администрация нито роднини, нито съученици, добавяйки, че „за всякакви подобни неща, когато има съмнение за нарушение, има органи, които да го проверят“. Според него е несериозно да се мисли, че парламентарната група на ГЕРБ е искала да бламира Борисов, като не е приела оставката на депутата Делян Добрев.
Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Попитан за възможно участие на гранични полицаи в трафика на мигранти, силовият вицепремиер призна, че има такива корупционни канали и решението е „Вътрешна сигурност“ в МВР да се активизира, както и да бъде въведено пълно видеонаблюдение по българо-турската граница, което се бави заради неприключена обществена поръчка.


Leave A Reply