Христо Стоичков поднесе извиненията си с ръка на сърцето на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария след острото си изказване, провокирано от случилото се в Каталуня в деня на референдума, в което спомена сина й. Сантамария бе заплашила Стоичков със съд заради изказването му.

Бившият футболист, който в момента е водещ в мексиканската телевизия „Унивижън“, отправи извинението си в ефир, предаде „Дневник“.

Той посочи, че „по никакъв начин не е нападнал тази госпожа“ и неколкократно заяви, че кадрите говорят достатъчно. „Само сбърках едно нещо, което казах – споменах сина ѝ. Той няма ни най-малка вина за всичко, което се случва там в Каталуня. Затова, без да отивам по-далеч, с ръка на сърцето те моля за извинение, че споменах твоето дете.“

„Но кадрите продължават да се въртят по света. Аз не съм пратил тези войски да малтретират хората. Така че спирам дотук. Да живее Каталуня и нищо повече“, добави бившият футболист.

Външното министерство на България заяви, че мнението на Стоичков, който е почетен консул в Барселона, е негово лично и не изразява позицията на България.


Leave A Reply