„Ако Томислав Дончев беше назначил брат си, докато беше кмет на Габрово, щяхме да сме съгласни с всички твърдения на БСП, щяхме да вземем и отношение“, коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод информация на БСП за роднински назначения в Габрово. „ГЕРБ се учреди през декември 2006 година. Всички хора в ПГ и тези, които станаха общински съветници, кметове, преди това не се познаваха. Нормално е, когато станем приятели през тези 10 години, някой да се обърне към друг да му стане кум“, посочи той.

Томислав Дончев, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика

Томислав Дончев

„БСП направиха това, за да не гласуват народните им представители в зала. Търсеха си повод как да се разграничат и да не гласуват доклада“, коментира Цветан Цветанов. „Те искат да ни питате по темата за Габрово, за Хасково или по други теми, които са наредили. Някой каза ли каква е позицията им за доклада за самолетите“, обясни той и допълни, че от БСП отместват фокуса актуалните теми за парламента.

Самолет „Грипен”

Самолет „Грипен”

„За всички структури на ГЕРБ сме възложили да се направи проверка, за да не използват опонентите ни като аргумент“, посочи още Цветан Цветанов. „Ако има роднински назначения някъде, които са с някакво въздействие и е нарушен законът, те трябва да бъдат изчистени“, заяви той. Според него такива аргументи не могат да дадат управление. „Управлението го дават гражданите, те го дадоха за трети път на Бойко Борисов точно преди 6 месеца“, посочи Цветан Цветанов.

герб бсп

„Направете си изводите къде са БСП, защо го правят и защо е тази изнервеност от тяхна страна“, коментира той. „Ако бъде доказано, че има конфликт на интереси, ще вземем отношение. Не е необходимо някой друг да ни го казва“, заяви той. „БСП искат да ни вкарат в спирала, да ни отклонят от акцента, който днес има държавата – Европейско председателство, среща на Борисов с балканските лидери, Западните Балкани стават приоритет“, уточни Цветан Цветанов.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

Той обясни, че днес няма да има среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ с ПГ, защото няма такава необходимост. „Проведохме разговори с членовете на Изпълнителната комисия, отчели сме, че вчерашното решение за оставката на Делян Добрев е правилно“.

борисов, цветанов

борисов, цветанов

„Сега разбирам, че БСП подготвяли да се говори нещо. Имам го като сценарий, който подготвят. Ще го оставя запечатан, след 1 месец, когато този сценарий започне да се разиграва мога да ви го покажа“, каза Цветанов. „Сценарият е за това да се прави разкол между мен и Бойко Борисов“, заяви той. „Във всяко едно ключово важно решение винаги сме взимали политическо решение и сме го съгласували винаги с Бойко Борисов“, подчерта Цветан Цветанов.

Бойко Борисов, МС, снимка: БГНЕС

Бойко Борисов, МС, снимка: БГНЕС

„Защо някой иска да създаде усещане, че има бламиране на премиера, че в ПГ правим нещо, което остава незабелязано от премиера“, попита председателят на ПГ на ГЕРБ. „Този сценарий сме го слушали от 2008 година, когато се разбра, че ГЕРБ има потенциал да управлява. Тогава започнаха да говорят- Цветанов ще вземе партията на Борисов, Борисов ще изгони Цветанов от партията“, припомни Цветан Цветанов. „Няма абсолютно никакво разминаване между позицията на ПГ и позицията на премиера“, заяви той. „ПГ има своя живот, има и МС, който също има своя управленски живот. Има разделение на властите“, каза още Цветан Цветанов.


Leave A Reply