Членовете на ДПС от Комисията по вероизповеданията и правата на човека подадоха оставки. Решението съобщи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

5777373

„На 28 септември на нарочна пресконференция ПГ на ДПС поиска оставката на председателя на Комисията по правата на човека Красимир Велчев. ДПС даде време на ГЕРБ да отстрани Велчев, но партията не го направи. Те не ни чуха и маските паднаха.“ По думите му изявленията на Велчев са ксенофобски, насаждат омраза и разделение в обществото.“ Обстоятелствата не правят човека, те го разкриват“, коментира още Карадайъ поведението на Красимир Велчев.

Красимир Велчев, снимка: булфото

Красимир Велчев, снимка: булфото

Той припомни, че повод за исканата оставка е бил законопроектът за промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица както на заседание на комисията, така и в пленарна зала. Карадайъ поясни, че законопроектът, внесен от ДПС касае обезщетяване на пострадали от комунизма. „Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за морален акт и хуманност към пострадалите, които отстоявайки правата си се противопоставиха на режима“, коментира Карадайъ.

Той призова депутатите за непредубедено прочитане на предлагания от ДПС закон. „Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за морален акт и хуманност към пострадалите, които отстоявайки правата си се противопоставиха на режима“, коментира Карадайъ.

 


Leave A Reply