„Опитите за назначаване на хора само с политическа кариера на властови позиции продължава 27 години. За съжаление сега също ги има тези опити”, заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов, като не пожела да даде конкретни примери, уточнявайки, че не говори само за ГЕРБ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Опитите за използване на властта като място за пансион на политически калинки за съжаление не са прекратени. Тези назначения са практика и когато се сменя властта започват и чистките. Трябва обаче да си дадем сметка, че кадри се създават трудно”, коментира Симеонов.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

Относно „Кумгейт” той заяви, че хората не трябва да се съдят по това дали са роднини на някого, а дали са професионалисти и си вършат работата. Допълни, че с такива теми се подбуждат низките страсти на обществото.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Симеонов допълни, че темата около Делян Добрев и роднинските назначения в Община Хасково вече е „претоплена манджа”.

снимка: Монитор

снимка: Монитор

„Въпросът с „Емко“ не трябва да се коментира публично, защото това е противодържавно“, каза още вицепремиерът. “Не трябва да се говори за тези военни сделки, за боеприпаси, за калибър, за размер, за това с коя държава търгуваме. Ние се самоубиваме, изнасяйки такава информация – така тя достига до света, до конкурентите. С Русия сме се преборили като конкурент, за да наложим нашите изключително качествени оръжия, по-качествени от техните. Всичко изнесохме от кухнята, а не бива така – виновни са и управляващи, и медии, и всички. Това е противодържавно. Не трябва да се допуска такава информация да циркулира“, каза Симеонов.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Той уточни, че времето ще покаже има ли реално държавна акция срещу това предприятие и как ще приключи казусът. „Мога да подчертая, че резултатът от конфликта между държавата и частната фирма е негативен, защото 4 хил. човека са без работа и стачкуват – това са 4 хил. семейства“, каза още вицепремиерът.


Leave A Reply