БСП изнесе нова схема за шуробадажанащина за „Булгартрансгаз“, „Булгаргаз“, Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) и Столична община и настоява за свикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по случая. Това стана ясно по време на пресконференция на БСП.

Таско Ерменков

Таско Ерменков

„Г-жа Юлия Ненкова, бивши заместник-кмет на Столична община, сега председател на КЗК, е наследена от Ралица Стоянова – заместник-кмет на общината и сестра на Стоян Стоянов, началник „Правен отдел“ в КЗК. По думите му от другата страна е Георгица Стоянова, член на КЗК, съпруга на Владимир Маринов от „Булгартрансгаз“, началник на „Правен отдел“, коментира народният представител Таско Ерменков.

Булгартрансгаз

„Питам аз дали тази връзка не е една от причините за едно неприятно в България събитие, което се нарича процедура на ЕК срещу България по делото „Булгартрансгаз“. ЕК настоява той да бъде приватизиран, да бъде пуснат на публична продажба някъде навън – нещо, което е чисто държавно. Всичко това започна срещу едно дело, заведено срещу „Булгартрансгаз“ в българската Комисия за защита на конкуренцията, и със становище на българската КЗК, че българското държавно предприятие „Булгартрансгаз“ е нарушило правилата, което даде основание на фирмата да ни осъжда в ЕК“, коментира Ерменков.

КЗК

„Дали зад тези шуробаджанашки, роднински и партийни връзки не стоят проблеми, които са свързани с приватизация и на единственото печелишво българско държавно дружество в българската енергетика“, каза още той. „За народни представители и техните роднини в бордовете ,само ще ви спомена за връзката между Снежана Дукова, народен представител, късаща ризата си на трибуната на Народното събрание в защита на Делян Добрев, и нейния син Илиян Дуков, който е член на Съвета на директорите „Булгаргаз“. Само отваряме тази вратичка, за да потвърдим, че разполагаме с цялата информация“, каза Ерменков.

герб бсп

Депутът призова от ГЕРБ да не уволняват бременни жени, а да се държат като мъже. Ерменков заяви, че в БСП има около сто сигнала от всички областни и повечето общински града за подобни схеми. „Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Не ги слагаме на масата, не за нещо друго. Чакаме колегите от ГЕРБ да се освестят, да се съберат тази прословута Изпълнителна комисия“, каза той. Ерменков заяви, че БСП дава срок една седмица да свика комисията.


Leave A Reply