Столичани имат възможност да поискат предсрочно пускане на парното. За целта е необходимо да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост. Същото се отнася за детските гадини, училищата и болниците, напомнят от дружеството.

топлофикация софия

„Топлофикация София“ има готовност при изразено желание от страна на клиентите в сграда етажна собственост парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата. Предвид предстоящото временно понижение на температурите, детските градини, училищата и здравните заведения също могат предварително да поискат включване на отоплението, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в Център за обслужване на клиенти.

парно

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания – три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от НИМХ – БАН за трайно застудяване. Към момента прогнозата за следващата седмица предвижда затопляне и повишение на дневните температури. Дружеството следи промените и тенденциите и ще реагира съобразно климатичните условия и нормативните изисквания.

снимка: treehugger.com

снимка: treehugger.com

„Топлофикация София” напомня, че клиенти трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които тази инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

снимка: news-bulgaria.info

снимка: news-bulgaria.info

Напомня се на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Необходимо е също така да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.


Leave A Reply