Голям пожар избухна тази нощ в Русе. Горели са складове и производствени помещения, автосервиз и дърводелски цех. Борбата за овладяване на огъня продължи повече от три часа, не са открити пострадали хора. Пожарът е избухнал около 22.00 часа на територията на складовете на ул.“Тулча“ в близост до Товарна гара.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По първоначална информация огънят е тръгнал от дърводелския цех и се е прехвърлил на автосервиза. В него са се намирали четири автомобила за ремонт. Някои от тях са били с газови уредби, които са гръмнали. Сервизът е унищожен, а огънят е обхванал бързо намиращият се в непосредствена близост склад за пластмасови изделия. Всички помещения са отдадени под наем. На място са изпратени шест екипа на пожарната, заедно с полиция, която да отцепи района. Поискана е била помощ от пожарната в Разград, които разполагат с по-голям автомобил, който има вместимост за вода от 9 тона.

Пожарна

След овладяването на огъня две пожарни остават да следят за локални огнища. Инцидентът предизвика тревога както сред хората от съседните жилищни блокове, така и сред всички наематели на складове. На мястото пристигна и областният управител Галин Григоров, който се запозна със ситуацията. Според началника на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ -Русе комисар Димитър Павлов пожарът се е развил много бързо, но опасност за хората и за останалите помещения няма. Причините за пожара тепърва ще се изясняват.


Leave A Reply