„Преди да гръмне скандала, не знаех кой на кого е кум или сват в общината”, заяви кметът на Хасково Добри Беливанов в интервю пред Нова телевизия. Той коментира казуса с шуробаджанащината в кметството, за която сигнализираха депутати от БСП. В разгара на скандала народният представител от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка, след като стана ясно, че неговият кум, първата му братовчедка и зет му работят в Община Хасково.

Добри Беливанов

Добри Беливанов

„Научих, че Евгени Консулов е кум на Делян Добрев, след като започна. Какво значение има? Познавам го отдавна, добър специалист е по отношение на проектите“, обясни кметът. „Не съм разпитвал кой на кого е кум и така нататък. Това е личен и интимен свят и не бива да се бъркаме в него“, каза още Добри Беливанов.

„Не подавам оставка, защото съм избран от моите съграждани”, категоричен е Беливанов. „Спокоен съм и съжалявам, че станахме известни с нелицеприятни неща“, коментира кметът. „Все още съм член на ГЕРБ, живея в Хасково и ще продължавам да работя за града“, заяви той.  Той каза, че няма да се отрече и да говори против ГЕРБ, дори съпартийците му да го изключат от редиците на партията.

снимка: pia-news.com

снимка: pia-news.com

Беливанов заяви, че „всички поръчки минават по Закона за обществените поръчки и комисия решава коя фирма да извърши определена дейност”. Кметът отрече неговият приятел и бизнесмен Иван Стаматов да е печелил поръчки заради близките отношения помежду им.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

„Не е имало натиск върху мен нито за назначения, нито за изпълнение на обществени поръчки”, коментира още Беливанов. Той сподели, че в настоящата ситуация чувства, че няма печеливш ход, който би могъл да предприеме.


Leave A Reply