Няколко пешеходци са ранени, след като автомобил се качи на тротоара край Музея по естествена история в Лондон. Един човек е арестуван на местопроизшествието, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс. Силите за реда определиха, че инцидента в района Южен Кенсингтън не се свързва с тероризма. Говорител на музея уточни, че в него не се допускат повече хора, а тези, които са били вътре, са изведени през друг изход.

снимка: The Sun

снимка: The Sun

Лондонската полиция съобщи в Туитър, че няколко души са пострадали на „Ексибишън роуд“ в Южен Кенсингтън и че един мъж е задържан. „На местопроизшествието има служители на полицията и на лондонската служба за спешна помощ“, допълни Скотланд ярд. Движението по „Ексибишън роуд“ е спряно.На видеозапис, разпространен от телевизия „Скай нюз“, се вижда как полицаи около черен автомобил „Тойота“ с отворена врата държат здраво лежащ на земята чернокож мъж. Колата изминала няколко метра в пешеходната зона, преди да се спре до сградата на музея. Ранени около колата не се виждат.

снимка: telegraph.co.uk

снимка: telegraph.co.uk

Според Би Би Си полицай на местопроизшествието казал, че нараняванията, получени от пешеходците, изглежда са незначителни.


Leave A Reply