Конкуренцията между президентa Румен Радев и премиерa Бойко Борисов ще продължи. Това прогнозира политологът Първан Симеонов пред Фокус. Той определи отношенията между двамата като Втора камара на политическия живот у нас, докато за останалите политици е отредена ролята на „беквокали“.

радев, борисов

„В близките седмици и месеци би трябвало да има известно отлагане на напрежението. Още повече, че така наречените беквокали малко намалиха децибелите: Цветан Цветанов се извини, а пък Антон Тодоров беше тежко дискредитиран. Но в дългосрочен план конкуренцията между Борисов и Радев ще остане, дори и отношенията между тях да са топли. Това, което може да се каже със сигурност от днешна гледка точка е, че и президент, и премиер ще се опитат да намалят напрежението, което се създаде“, заяви Симеонов.

бойко-борисов-румен-радев-връчване-мандат

„Борисов в случая, осъзнавайки конкуренцията с Радев и че той е опасен за него, ще се опита да поддържа добрите отношения там“, коментира Първан Симеонов. Той уточни, че и президентът, и премиерът се намират в една и съща геополитическа позиция – балансирана, която се харесва на гражданите.


Leave A Reply