Депутатът от ГЕРБ и бивш журналист Тома Биков определи като „неуместни шеги” и „гафове” думите на колегата му Антон Тодоров и на вицепремиера Валери Симеонов, казани в ефир по Нова телевизия на водещия на сутрешния блок Виктор Николаев.

Антон Тодоров

Антон Тодоров

„Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор”, категоричен беше Биков пред Нова телевизия. Според него, ако действително съществува механизъм за уволнение на журналисти от политици, това нямало да се обявява по телевизията. „Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците – те имат склонност да я ограничават. За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия”, коментира още Биков.

Виктор Николаев, снимка: NOVA

Виктор Николаев, снимка: NOVA

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на самолетите „Грипен“ от служебното правителство на Огнян Герджиков е „продукт на определена шайка“, Тодоров отговори: „Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето ѝ“.

Валери Симеонов снимка: БГНЕС

Валери Симеонов
снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов пък си позволи да коментира как Виктор Николаев е назначен в телевизията. „С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре…“, обърна се Симеонов към Николаев.

Коментирайки скандалите с роднински назначения, Симеонов се обърна към водещия с думите: „Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един „Викторгейт“.


Leave A Reply