Цветислава Цветкова от ГЕРБ е новият кмет на община Трън. Кандидатът на управляващите получава 1353 гласа в подкрепа на своята кандидатура. Цветислава Цветкова победи независимия кандидат Станислава Асеноа Алексиева. Алексиева е общиниски секретар на Трън. Издигната е от Инициативен комитет „Да, за Трънско“, пише „Фокус“. Тя получава 748 от гласовете на упражнилите правото на вот в община Трън днес.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Подкрепеният от БСП  Божидар Илиев Страхилов, който бе и кандидат за кметския пост от Инициативния комитет „Заедно за доброто на Трънско“, спечели доверието на 438 от излезлите до урните днес.

ПП „Нова сила“ издигна за свой кандидат Арлин Григоров Антонов, който е бивш диpeĸтop нa Haциoнaлнaтa cлyжбa зa cигypнocт и бивш народен представител. Той получи едва 45 гласа.

Дo избopите в Tpън ce cтигнa, cлeд ĸaтo нa 2 юни тази година ĸмeтът Cтaниcлaв Hиĸoлoв пoдaдe оставката си c лични мoтиви. Николов е подсъдим за катастрофа с дете от преди почти две години, уточняват от „Фокус“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На първи тур ГЕРБ печели и изборите в община Вълчи дол.

Георги Тронков е техният кандидат, който отива на балотаж срещу кандидата, подкрепен от БСП Людмила Петкова, съобщава „Фокус“.

До изборите в общината се стигна, след като на 18 май тази година след кратко боледуване почина кметът Тошко Янев.


Leave A Reply