„Скандалите между БСП и ГЕРБ за роднински назначения в различни градове от страната целят изместване на фокуса на вниманието на хората от обществено значими въпроси“, смята политологът от „Галъп интернешънъл“ Христина Тодорова. По нейни думи така важните теми като антикорупционния закон и избора на нов боен самолет, остават необсъдени.

герб бсп

„Сегашната ситуация е породена от няколко прости причини. Едната е, че в по-малките населени места в България наистина няма хора, а там има администрация и тази администрация трябва да работи по някакъв начин, а освен всичко по тези места все пак се търси и образование, което липсва очевидно. Този конфликт сега с конкретните имена е насочен по-скоро, защото тези имена са известни и са по високите етажи на политическата партия ГЕРБ“, коментира Тодорова.

снимка: halcyongroup.eu

снимка: halcyongroup.eu

„Тук върху това трябва да се акцентира и това е насочено към тях, за да може да бъде привлечено общественото внимание и да се каже: „Хора, има корупция“, защото това са обвинения в корупция, а същевременно МС прие антикорупционния закон. Ние нищо не чухме за това, очаквахме дебат“, заключи тя.


Leave A Reply