Бюджетът ще е готов в срок – не по-късно от 30 октомври. Ще има пари и за хляб, и за пътища, и за зрелища, заяви финансовият министър Владислав Горанов пред bTV.

„Следващата година ще има над 700 млн. лв. повече средства за персонал за всички сектори, почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение“, продължи Горанов. „Ако има някъде целенасочено увеличение, това е в МВР. И сега не можем да ги оставим без никакво увеличение. Ще обсъдим с министър Радев едно диференцирано увеличение, което ще засегне полицаите на терен. Говорим за 55 млн. лв. повече разходи за персонал, но не искам да навлизаме в технически детайли, малко е рано“.

снимка: БНР

снимка: БНР

Почти всички сектори финансирани от бюджета получват увеличение. Според него потреблението расте и има ръст на доходите а в последните месеци е „почти двуцифрено“. Социалнослабите , които са пасивни на пазара на труда не го усещат, смята Горанов.

Антон Тодоров не е толкова елементарен и не би си позволил в ефир да изкаже подобна заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир. Изказването му е дебелашка шега, беше малко извън контекста на разговора и по този начин се получи едно неразбиране. Той има цветист език, понякога е доста оригинален, но в случая не уцели мястото, заяви Владислав Горанов.

Антон Тодоров

Антон Тодоров

Аз и ГЕРБ се разграничаваме от поведението му ефира онази сутрин. Не съм разговарял с Тодоров. Гледах и неговото участие, и това на Валери Симеонов. Не ме наведе на мисълта, че има такова рязко противопоставяне, каквото в момента обсъждаме. Дебатът се измества, каза министърът.

В българския парламент има хора с обвинения, които стоят, ние говорим дали острият език и неуместните шеги на Тодоров трябва да го извадят от политиката. Дайте да се държим сериозно, отсече той.

Той призна, че съпругата му не е била доволна от решението да напусне работа заради ангажиментите му като министър, но е намерила сили да го подкрепи.


Leave A Reply