От днес до 15 октомври на територията на България и на всички държави членки на ЕС ще бъде извършен засилен контрол над товарните автомобили и автобусите. В проверките, част от операция по линия на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция, ще участват и служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

снимка: Pixabay

снимка: Pixabay

Основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите. По време на проверките служителите на Пътна полиция ще следят и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на републиканските пътища.

КАТ полиция

В проверките ще се включат служители на криминална и икономическа полиция. Те ще следят за нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества и транспортиране на крадени стоки, както и за превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара.

 


Leave A Reply