Министърът на правосъдието Цецка Цачева отхвърли твърденията на Корнелия Нинова за бойкот на заседанието на КСНС. „Категорично оспорвам появилите се в тази посока изказвания, изненадана съм, че подобни не бяха направени в залата, където се проведе заседанието“, заяви Цачева след заседанието на КСНС днес. „Категорично не става дума за бойкот, още повече че всички, които имаха отношение, изложиха своите доклади“, посочи тя.

кснс

Цачева информира,че са били представени докладите на различните институции и дебатът е започнал, но се е оказало, че от членовете на КСНС има такива, които са в служебни командировки зад граница. От заседанието по-рано са си тръгнали Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, които е трябвало да пътуват за заседание в Брюксел. Предварително е било ясно, че вицепремиерът Екатерина Захариева участва в международен форум във Варшава, а Красимир Каракачанов като вицепремиер и министър на отбраната е във Франция.

5786510

Държавният глава Румен Радев е предложил заседанието да продължи следващия вторник от 13 часа. По думите на Цачева премиерът Бойко Борисов е заявил, че тогава министрите, които са по право членове на КСНС, ще присъстват. Цачева припомни още, че в програмата за управление е записано в краткосрочен план изработването на антикорупционен закон и приемането му до края на 2017 г. и посочи, че това доказва волята на правителството за справяне с явления, неприемливи за обществото.


Leave A Reply