Националният отбор на Исландия сътвори поредния си подвиг, като се класира за световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. Нещо повече, футболистите от северната островна държава ще бъдат представители на най-малката държава, участвала на Мондиал.
Исландия, футбол
След като станаха любимци на голяма част от зрителите на европейското първенство през 2016 г., исландците този път успяха да си проправят път и до световния форум, завършвайки на първо място в своята група. Те победиха Косово с 2:0 на свой терен в последния мач от групата, а головете вкараха звездата Гилфи Сигурдсон и Йохан Гудмундсон.
Исландия, футбол
В Русия футболистите на Исландия ще представляват население от едва 350 хиляди души. Предишният рекорд за най-малка държава, участвала на Мондиал, се държеше от 1,3-милионният Тринидад и Тобаго, който изпрати своята делегация на световното първенство в Германия през 2006-а година.
Световно първенство по футбол
17 от всичките 32 национални отбори, които ще участват на Световното първенство през 2018 година вече са известни. Това са Русия, Бразилия, Иран, Япония, Мексико, Белгия, Южна Корея, Саудитска Арабия, Германия, Англия, Испания, Нигерия, Коста Рика, Полша, Египет, Исландия и Сърбия.


Leave A Reply