„Разбира се че заставаме напълно зад министър Ангелкова лично, и зад министерството и нейният екип. Причината да бъдем толкова категорични в Националния борд по туризъм не е само в успешния сезон, то е функция на комплексни фактори, включително геополитически, но и разбира се на добре написано домашно на територията на България“. Това заяви директорът на Националния борд по туризъм Мартин Захариев пред телевизия „Европа“.

311f83aed7bc5bef72e260a36cbef047

По думите му това е поредна година с такъв забележителен ръст от 7 %.

„Ние считаме, че проблемите в туризма не се решават с оставки – това е най-деструктивната позиция“, категоричен беше Захариев.

Ангелкова

„В същото време сме привърженици на диалога и вярваме, че на експертно ниво наши представители от бранша, представители от министерството ще намерят консенсусни точки, за да отстраним нередностите, които туризмът генерира и те трябва наистина да бъдат решени – статута на националните курорти, по-бързото въвеждане на системата ЕСТИ, статута на екскурзоводите и т.н“, изтъкна още той.

туризъм

Той посочи още , че педстоят две промени на законодателството, едната е по-малка, тя е свързана с транспониране на директива, за която имаме срокове от ЕК. „И още една голяма поправка в Закона за туризма, която ще реши големите въпроси, на които сега се спрях, така че начинът да бъдат решени консесусно минава през диалога, не през оставки. “


Leave A Reply