Повече от две десетилетия опити на САЩ да се справят със Северна Корея са завършили с провал. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, предава радио Voice of America, цитирано от Агенция „Фокус“.

Тръмп

„Страната ни не се справя успешно със Северна Корея в продължение на 25 г., дала е милиарди долари и нищо не е получила. Политиката не работи!“, написа Тръмп в социалната мрежа „Туитър“.

Our country has been unsuccessfully dealing with North Korea for 25 years, giving billions of dollars & getting nothing. Policy didn’t work!

Доналд Тръмп Мелания
Тръмп пише още, че предишни американски президенти са водели диалог с Пхенян, но „сключените споразумения и изплатените огромни суми пари … не работят, договорите са били нарушавани, преди мастилото върху тях да е изсъхвало, превръщайки по този начин преговарящите от САЩ в глупаци. Съжалявам, но само едно нещо работи!“ Какво обаче е това „едно нещо“, Тръмп не пояснява.

 EPA/KCNA

Седмици наред американският президент влизаше в остра полемика със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, заявявайки, че САЩ „биха унищожили“ напълно страната му, за да защитят себе си и съюзниците си. Крайните му изказвания бяха съпроводени от многобройни ракетни изпитания от страна на режима в Пхенян.


Leave A Reply