„Западните Балкани имат голямо значение за борбата с радикализацията и тероризма.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Брюксел по време на Учредителната среща на групата за съвместен парламентарен контрол над дейността на Европейската полицейска служба.
Балканите, карта
Цветанов препоръча да се обърне голямо внимание на Западните Балкани и значението им за борбата и превенцията на радикализацията и предотвратяване на терористични действия на т.нар. „чуждестранни бойци“.

Сградата на Европол

Сградата на Европол

Той добави, че работата на Европол е функция от работата на националните служби и заради това е важно националните парламенти да имат много важна роля в осъществяването на контрола върху работата, ефективността и качеството на националните правоохранителни служби. „Националните парламенти имат ангажимент да осъществят контрол какъв е информационният поток, който службите изпращат на Европол. Държавите-членки трябва да имаме ангажимент да захраним Европол с необходимата информация“, подчерта още Цветанов.
Cvetanov_Evropol
Председателят на ПГ на ГЕРБ поздрави директора на Европол Роб Уейнрайт за работата му за издигане авторитета на службата. „Под ръководството на Уейнрайт Европол се изгради като европейски център за координиране на информацията и стана основна точка за контакт с трети държави“, заяви Цветан Цветанов.


Leave A Reply