Антоний Гълъбов

Според Антоний Гълъбов изваждането през медиите на схемите с „този бил роднина на онзи“  е пропагандна война.

„Атаката със „схемичките“, в които „този бил роднина на онзи“ се появи в седмицата, в която в България беше мисията, която трябваше да подготви следващия мониторингов доклад. Защо според вас се случи това? Просто защото две години по-късно г-жа Йончева разбра кой кум, кой сват…? Огромният проблем е в това, че съпротивителните ни сили спрямо подобен тип пропагандна война се оказват слаби. Защото фактът, че подобни „схемички“ се появяват в медиите означава, че те не могат да се появяват в съдебна зала. Това е много стар трик. Когато не можеш да докажеш нещо пред съда, го пускаш в медиите. Защото в медиите няма да ти се налага да го доказваш.“, коментира доц. Гълъбов.

По думите му големият риск пред България в момента е да не се допусне компрометиране на българското председателство. Като уточни, че няма риск от провал, а риск от компрометиране на председателството във вътрешно партиен план.

„Големият въпрос е, че шумът идва отзад, шумът идва отвътре и този шум има за цел не предизвикването на избори, този шум има за цел компрометиране на българското председателство“, уточни доц. Антоний Гълъбов.

Според него в България има достатъчно добри експерти по темите на председателството и въпросите, които ще бъдат поставени.

 

 

 

 


Leave A Reply