Сблъсквам се с добри опити за внушения от страна на колегите от БСП. С това се сблъсквам ежедневно – взимат се различни факти оттук – оттам и се сглобява една теза, която се повтаря многократно и това го виждаме всеки ден”, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в предаването пред бТВ.

снимка: halcyongroup.eu

снимка: halcyongroup.eu

„Трябва да е ясно едно, че политическата воля за борба с корупцията я има. Волята на ГЕРБ се вижда в законопроекта, който е внесен, в защитата на този законопроект. По детайлите, правните и юридическите терминологии нека оставим юристите да се изкажат, защото не сме специалисти по всичко и не би следвало да бъдем”, каза Фандъкова по повод изказването на председателя на БСП Корнелия Нинова, която цитира доклада до КСНС, подписан от министъра на правосъдието Цецка Цачева, че „не винаги корупцията е престъпление”.

5786510

„Имам много ясна политика по отношение на превенцията срещу корупцията – проверявам абсолютно всеки сигнал, дори да е анонимен. Когато той постъпва по поща или Фейсбук – го проверявам, а когато има основание, сезирам компетентните органи – Прокуратурата и/или полицията, за да могат да разследват конкретен случай. Мисля, че това е редно”, обясни Фандъкова. Тя заяви, че никой от нейното семейство не работи в Столична община, нито в които и да е общински структури, не са и на управленски позиции.

столична община

„По отношение за назначенията на хората от моя екип, заместник-кметовете – аз винаги съм давала публична и ясна аргументация защо го правя. По отношение на конкурсните длъжности в Столична община провеждаме редовно конкурси. Заместник-кметовете имат ясна отговорност да вземат решения и да носят отговорност за своите назначения. Ръководствата на общинските дружества се избират след проведен конкурс от Столичния общински съвет. В комисиите задължително влизат представители на различни политически сили”, каза още Йорданка Фандъкова.


Leave A Reply