„Ще искаме оставката на Валери Симеонов, защото си позволява да използва езика на омразата и е символ на тази омраза“,  каза от трибуната на Народното събрание народният представител от ДПС Йордан Цонев по време на дебатите по оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров.

Антон Тодоров

Цонев посочи, че ДПС ще подкрепи оставката на Антон Тодоров, защото считат, че тя е абсолютно навременна и точна от гледна точка на това, което се случи „през тази сесия и от началото на този парламент, не само в медиите, но и тук от трибуната на тази зала. Ако сега БСП в лицето на Драгомир Стойнев говори за езика на омраза, ние от ДПС от две години говорим за този език. Днес берем плодовете на този език“, каза той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По думите му без значение дали езикът на омразата е насочен от националистите към малцинствата и от комунисти и антикомунисти, бивши настоящи и мимикрирали, той няма място в тази зала. „От тази висока трибуна той става официален език“, заяви Цонев.  Той се обърна към националистите и ги разкритикува, че репликират от място: „Какъв език има вицепремиерът Валери Симеонов. Той не е ли един от тези, които са пионери на този език“, допълни Цонев.


Leave A Reply