Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да даде информация на парламента дали НАТО създава нови многонационални сили в Черно море, предаде Фокус.

Бойко Борисов, МС, снимка: БГНЕС

Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

„Предлагаме да извикате министър-председателя на Република България Бойко Борисов да информира парламента по една изключително важна тема за националната сигурност. Вчера международни авторитетни агенции обявиха, че НАТО създава нови многонационални сили в Черно море“, коментира Нинова.

флотилия кораби нато

По данни, излезли в световните медии, първоначално Румъния ще приеме войници от 10 натовски държави, включително Италия и Канада, а впоследствие из страната ще бъдат разположени сухопътни, военновъздушни и военноморски сили с 900 американски войници. „Би трябвало премиерът да дойде и да ни информира официално, а не да разбираме за тези намерения от медиите“, обърна се тя към управляващите.

снимка: cijjournal.com

снимка: cijjournal.com

Лидерът на БСП припомни, че преди година и половина премиерът Борисов е отхвърлил създаването на Черноморска флотилия. „Какво е наложило промяната в позицията на българското правителство, ако то по някакъв начин е участвало във вземането на решение. Какви ще са последиците?“, попита Нинова. Тя поясни, че е важно правителството да информира Народното събрание.


Leave A Reply