Центърът за градска мобилност очаква близо 25% свободни места за паркиране в присъединените части на зелената зона, съобщиха от пресцентъра на ЦГМ. Това ще даде възможност на всеки, който има работа в района да намери място, за да паркира в разрешените общо 4 часа.
full_6a47450b-c069-45aa-95a7-e33db186c873
Предвижда се и изграждане и обновяване на площадки за паркиране в комплекса „Яворов“ с обща площ от 4 620 кв.м. Това ще прекрати практиката шофьори да оставят колите си в зелените терени на комплекса, за каквито нарушение в ЦГМ вече постъпиха множество сигнали. По прогнозна стойност разходите по цялостното техническо обособяване на двете части на зоната в районите „Средец“ и „Лозенец“ са 1 123 077 лева, като тук се включват поставянето на пътни знаци, антипаркинг стълбчета и пътна маркировка. Стойността е прогнозна, тъй като работата по обособяването на терените за платено паркиране е общо до 6 месеца.
зелена зона
Очакваните прогнозни годишни приходи са общо 4 630 937 лева. Почти половината от тези средства отиват за покриване на задълженията към транспортните оператори, които ЦГМ има към тях за покриване на разходите по превоза на пътниците в обществения транспорт. С останалата част се осигурява издръжката на самите зони.


Leave A Reply