Фрегатата „Дръзки“ от състава на ВМС ще се включи в операцията на НАТО „Sea Guardian – 2017“, съобщиха от Министерството на отбраната. Официалното изпращане на екипажа бе днес, в пункта за базиране Бургас. На него присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, близки и роднини на екипажа на кораба.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В обръщението си към военнослужещите от състава на фрегатата контраадмирал Митко Петев пожела успешно и безаварийно изпълнение на мисията.

НАТО

Задачите, изпълнявани в операцията, в която ще участва „Дръзки“ ще са свързани с поддържане на информационна осведоменост в Средиземно море, осигуряване свободата на корабоплаването и провеждане на възпиращи действия по море по отношение на трафика на хора и разпространението на оръжия за масово унищожение.

Участващите в операцията сили ще извършват наблюдение и контрол на корабоплаването, ескортиране, спиране и проверка на отказали да се идентифицират морски съдове.


Leave A Reply