„Сред основните приоритети в работата на мнозинството в българския парламент попадат и основните задачи от Програмния документ на Европол за периода 2018-2020 г. – борбата с корупцията, организираната престъпност и киберпрестъпността.“ Това заяви шефът на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на работна среща със заместник-главния прокурор на Бавария Андреас Вимер и говорителя на Генералната прокуратура на Бавария Йоахим Етенхофер.
Cvetanov_prokuratura
Разговорите се проведоха в сградата на Генералната прокуратура в Мюнхен. Цветанов запозна Вимер и Етенхофер с приетите законодателни решения в българския парламент през последните години като постави основен акцент върху антитерористичния закон. Той изясни приоритетите на българското председателство на Европейския съюз, като изтъкна, че централно място сред тях имат европерспективата и сигурността на Западните Балкани.
Германия
По време на срещата Цветан Цветанов припомни традиционно доброто сътрудничество между България и Бавария и заяви, че се предприемат стъпки за разширяването му. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред подчерта огромната полза от проведените обучения през 2010 и 2011 година в Бавария. Те бяха свързани със специализацията на разследващите полицаи и прокурорите, които работят срещу тежката организирана престъпност и корупцията.
Цветан Цветанов
„Тъй като в Бавария централен орган в борбата с тероризма е Генералната прокуратура, българското правосъдно министерство и разследващите органи у нас ще могат да работят в партньорство с баварските си колеги. Основен акцент в тази насока ще бъде работата по съвместни разследвания по Евроджъст“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.


Leave A Reply