Софийският районен съд даде ход на заведеното от депутата от БСП Елена Йончева дело за клевета срещу министър-председателя Бойко Борисов. Нито Йончева, нито Борисов се явиха на днешното заседание.
Софийски районен съд
Премиерът е представляван в съда от адвокат Марин Марковски, а социалистката – от адвокат Георги Атанасов. Делото започна с 30 минути закъснение. Претенциите на Йончева са за 20 000 лева – обезщетение за претърпени неимуществени вреди.
елена йончева
Причината е изказване на премиера по време на предизборно събитие на 10 март. Тогава лидерът на управляващата партия каза, че са били принудени да платят милиони за интервютата на Елена Йончева. Думите му бяха провокирани от обвинения на бившата журналистка, че ГЕРБ краде от програмата за саниране.

адвокат Марин Марковски

адвокат Марин Марковски

„Мога да кажа, че нашите възражения са сериозни, но все пак нека спорът да се реши от съда.“ Това заяви пред журналисти адвокат Марин Марковски – пълномощник на Бойко Борисов и ПП ГЕРБ. Той отказа да даде подробности с думите: „Бойко Борисов като ответник по делото, аз като негов пълномощник, категорично помоли да не даваме интервюта и доказателствени анализи по телевизията. Той каза: „Съдът ще реши спора”. Абсолютно прав е, защото изявленията по телевизията нямат стойност на доказателства”.

адвокат Георги Атанасов

адвокат Георги Атанасов

От своя страна адвокатът на Елена Йончева Георги Атанасов коментира предоставените доказателства в съдебното заседание и посочи: „Въвеждат нови възражения, което не могат да правят. Това в гражданския процес не е допустимо, но нека не решаваме делото в коридора”.
съд
Следващото съдебно заседание е насрочено за 5 декември от 13.30 часа.


Leave A Reply