Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки поиска главният прокурор Сотир Цацаров да започне проверка заради твърдения, че над него има политически чадър.

Марешки настоява за това заради твърдения на председателя на Българска петролна и газова асоциация Валентин Златев, че над депутата има политически чадър.

„Ако главният прокурор Сотир Цацаров не се извиси на нивото на своята мъжественост и не призове Валентин Златев да обясни твърденията си, че над мен има тежък политически чадър, ние от ВОЛЯ ще смятаме, че над Златев има тежък прокурорски чадър.“, заяви Веселин Марешки в парламента.

По думите му, когато някой има информация за злоупотреба с власт по високите етажи на властта, то той трябва да я предостави на прокуратурата.

„За нас т. нар. политически чадъри са не по-малки престъпления от прикриването на корупция и злоупотреба с власт“, каза още Марешки.

Към сигнала до главния прокурор той прилага и стенограма от изслушването в парламентарна комисия на представители на Българска петролна и газова асоциация.

 


Leave A Reply