Участието на „Обединени патриоти“ в управлението не прави по-лесно влизането на България в Шенген. Това каза Ханс Ван Баален, прeзидент на АЛДЕ, по време на брифинг в Народното събрание. Същевременно лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство.

ДПС 2

Карадайъ призова за оставка на кабинета, след като от няколко дни ДПС иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, но такава няма. Той припомни, че още при избирането на кабинета от партията му са заявили, че с влизането на националисти в него не 100, а 1 ден няма да има толеранс, защото това е опасно за държавата.

Ханс Ван Баален

Ханс Ван Баален

Прeзидентът на АЛДЕ Ван Баален коментира още, че българското правителство ще работи в тясно сътрудничество не само с европейските си партньори, а и с ДПС и опозицията за формулиране на дневния ред Европа.

БГНЕС

БГНЕС

„Европа трябва да бъде оформяна от демократични партии, партии, които са от центъра, център–дясно, център–ляво. Няма обаче място за краен национализъм в Европа. Така че разчитам на едно демократично и приобщаващо председателство от страна на България“, заяви той.


Leave A Reply