Реконструкцията на пътя Асеновград – Пловдив се изпълнява с бързи темпове и предсрочно. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след поредната инспекция на трасето, което направи с областния управител Здравко Димитров, предаде БТА.

Министърът уточни, че се работи както трябва и изпълнението има огромен напредък. Като проблем Нанков посочи пропуските по време на проектирането. По думите му липсва анализ на интензивността на движение, връзките към второкласните пътища, спори се и относно кръговите – колко и къде да се изградят. Това обаче няма да забави изграждането на пътя, тъй като всичко се изчиства в движение, паралелно със строителството, каза още министърът. Като най-важни и належащи от кръговите Нанков посочи това на входа на Асеновград, на отбивката за летището и Куклен и на връзката с околовръстното на Пловдив.Николай Нанков, Плодовитово

Областният управител Здравко Димитров добави, че са започнати отчуждителните процедури за локалните и кръговите, очаква да има оспорване, но според закона това може да се направи само относно цената, което според него няма да спре изпълнението.

Линейният график се изпълнява и в началото на другия месец ще започне полагане на асфалта на новата част, след което строителят ще се върне да рехабилитира и съществуващия път, подчерта министър Нанков. С тези темпове до края на 2018 година пътят ще бъде готов, а това е предсрочно, добави той. Инвестицията за пътя е в размер на 25 милиона лева, за локалните платна и кръговите ще търсим и ще намерим финансиране от държавния бюджет, добави Николай Нанков.Николай Нанков, Плодовитово

Министърът каза още, че има осигурени 4,5 милиона лева за ремонт на деформираната средна активни лента на АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора в посока Бургас. Отсечката е с дължина 17 км, като ремонтните работи ще се извършват с временна организация на движението. Нанков уточни, че подобни места за ремонти в цялата страна са около 40, сред тях и по мостовите съоръжения по АМ „Хемус“.


Leave A Reply