„Някой провокира да има война, ГЕРБ не иска да има такава, дори не използваме такива термини. Термините за война ги използват други“. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Тази събота и неделя“ по бТВ. Той отговори на въпрос ще продължи ли войната с президента Румен Радев.Валери Симеонов

На въпрос как ГЕРБ ще отговори на ултиматума на ДПС – или Валери Симеонов си отива, или пада кабинетът той посочи: „На 26 март българските гласоподаватели се произнесоха. Мнозинството се припокрива с това в 43-тия парламент. Патриотите и тогава подкрепяха коалиционното правителство между Реформаторския блок и ГЕРБ“. „Докато имахме служебно правителство сме с 200 млн. лв. назад в приходната част на бюджета. Това означава, че някой цели политически хаус и сблъсък, да създава механизъм за очерняне и провокации, с които да ни въвлекат“, заяви Цветан Цветанов.

Той коментира, че ГЕРБ ще използва експертизата на подалия оставка Антон Тодоров, което е нормално и закономерно. „Не съм прочел книгата на Антон Тодоров. Заглавието дава един поглед, но съдържанието съвсем различен. Не бих искал да влизам в коментар. Всеки е в правото си да пише, каквото иска, това е силата на словото“, каза още той.


Leave A Reply