Днес в столицата ще се проведе 43-ия Софийски маратон. Стартът на надпреварата е точно 9:30 часа пред Националния стадион „Васил Левски“. Част от столичните улици ще бъдат затворени за преминаване на участниците.

До финала на маратона в 16.00 часа се забранява престоят и паркирането на автомобили в района на стадиона. Движението по ул.“Гурко“ от бул. “ Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ е спряно още оит събота следобед. Днес до 16 часа се затварят и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Фритьоф Нансен“. Коли няма да се движат и по част от ул. „Фритьоф Нансен“ и от източното платно на бул. „Витоша“. Спряно ще бъде движението по отсечки от булевардите „България“, „Пенчо Славейков“, „Петко Каравелов“, „Черни връх“ и „Драган Цанков“, както и по улиците „Бяла черква“, „Арсеналски“.

Променят се и маршрутите на автобусни линии 72, 75, 76, 94, 102, 204, 506 и 604.
Софийският маратон е с 34-годишна история и се нарежда до емблематичните маратони в Берлин, Лондон, Чикаго и Бостън. Бягането ще се проведе в три дисциплини, съответно на 10, 21 и 42 км. Очаква се участниците в надбягването да надхвърлят 4000 хиляди, от които над 700 са състезатели, дошли от чужбина.За първи път през тази година в маратона ще бъде включена и паралелна скоростна отсечка с дължина от 40 метра. Софийскиятамаратон застава и зад много благотворителни каузи.


Leave A Reply