Американският писател Дан Браун представи новия си роман „Произход“ на международния панаир на книгата във Франкфурт и се срещна с читатели. Трилърът отново ни среща с професора по религиозна символика от Харвард Робърт Лангдън, който този път търси отговорите на два вечни въпроса за човечеството: откъде идваме и накъде отиваме?

„Смятам за важно, че нашите религии са много повече сходни, отколкото различни. Всички споделяме един и същ опит независимо какво вероизповедание изповядваме, гледаме небето и си казваме: каквото и да има там, то е по-голямо от мен, тогава изпитваме чувство на божественост. Въпросът остава: ако нашите преживявания са едни и същи, защо религиите ни се различават. И отговорът, който се опитвам да дам в романа е „хей, нашите религии не са различни“. Разликите идват, когато се опитваме да използваме езика, да кодираме думи и послания, да опишем в бетонна архитектура опита и познанията, които са неописуеми и необятни“, заяви Дан Браун на откриването.interstitials_3

Символизъм, наука, религия, история и модерно изкуство се смесват в едно приключение, което оставя без дъх читателя. Действието в „Произход“ се развива в Испания – в музея „Гугенхайм“ в Билбао, Мадрид, Барселона и Севиля. Науката и религията парадоксално си взаимодействат в книгата, а проф. Лангдън се впуска в рискована мисия за откриването на тайнствена парола. „Произход“ е седмият роман на Дан Браун и ще се бори да достигне продажбите на „Шифърът на Леонардо“, „Изгубеният символ“ и „Ад“. На панаира на книгата във Франкфурт се представят 7300 издателства от 102 страни.


Leave A Reply