Българският национален отбор по футбол се изкачи с две места и вече е 36-и в световната ранглиста на ФИФА. Националите събраха 750 точки, колкото има и Парагвай.

През октомври възпитаниците на Петър Хубчев записаха домакинско поражение с 0:1 от Франция и равенство при гостуването на Люксембург (1:1). Българите не успяха да се класират на голям форум вече за 13-а година, след като завършиха четвърти в групата с 13 точки.

1

Зад националите се намират няколко отбора, които си осигуриха участие на световното в Русия. Това са Сърбия (38), Нигерия (41), Япония (44), Панама (49), Южна Корея (62), Саудитска Арабия (63).

В първата шестица в ранглистата няма размествания, като тимът на Германия е начело с 1631 точки, следван от Бразилия, Португалия, Аржентина, Белгия и Полша. Испания (8) и Перу (10) влязоха в топ 10 за сметка на Швейцария и Колумбия.

Във вторник ще бъде изтеглен жребият за баражите между вторите отбори в групите от зона Европа. Поставени ще бъдат Швейцария, Италия, Хърватия и Дания, а непоставени са Северна Ирландия, Швеция, Ейре и Гърция.


Leave A Reply