Разделението в БСП е факт, потвърди пред телевизия „Европа“ Ангел Найденов. „Доказателство за това е случилото се на заседанието на Националния съвет в събота. Тогава Корнелия Нинова за малко да бъде бламирана, като предложението ѝ за свикване на извънреден конгрес, мина само с 4 гласа разлика“, заяви Найденов. Той се обяви категорично против свикването на извънреден конгрес.

БСП Позитано

„Свикваш заседание в рамките на две седмици, какво толкова извънредно се е случило, за да се свикат 800 души от цялата страна?! Какво да обсъждат?! – една идея за създаване на алтернативен бюджет от страна на БСП. Да кажа, че изглежда несериозно ние да се занимаваме с изготвянето на бюджет на страната, нещо, което подготвят десетки служители в редица ведомства. Но да приемем, че някой ще го напише този бюджет. Алтернативен на какво?! Правителството ще предложи своя вариант едва след края на месец октомври, както е по закон. Тогава каква алтернатива е това?!“, обясни още той.

Корнелия Нинова снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова
снимка: БГНЕС

Според Ангел Найденов истинската причина за свикването на конгреса е съвсем друга. Той не изключи Нинова да поиска вот на доверие от своите съпартийци. „Всъщност цялото напрежение идва от усещането за нещо недоизказано, за нещо, което съществува на втори план, и което не беше представено на членовете на Националния съвет. -И какво е то? -Нямам представа“, каза Найденов.

Нинова

„Това усещана, че не въпросите, свързани с алтернативата и с бюджета, са водещите в решението за свикването на конгреса. Това предизвика напражение. Много е важно да се каже, че срещу това предложение застанаха хора, които нямат нищо общо помежду си, не са структурирани като някаква опозиция. Три гласа и аз мисля, че това са гласове, които бяха дадени по милост. Гласове, които спасиха имиджа и на ръководството, и на председателя. Доколкото ако беше бламирано това решение, естествената стъпка беше оставката. Ако това всъщност се случи на конгреса, това всъщност ще бъде истинската причина за свикването на конгреса“, заключи той.


Leave A Reply