„Емоциите в БСП са повече от необходимото в момента, но остри противоречия в партията няма. По-скоро противоречията са за начина, по който да се води опозиционната ни политика и дали БСП за две седмици може да подготви Конгрес по сериозните теми, включени в дневния му ред.” Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и народнен представител от „БСП за България” Валери Жаблянов пред Нова телевизия, съобщиха от пресцентъра на партията.

Валери Жаблянов

Валери Жаблянов

Той обясни, че темите, по които е възникнал спорът, са били дали българското председателство на Съвета на ЕС може да бъде успешно в хаоса, който се създаде около него, както и какви ще са неговите приоритети и вторият въпрос- за финансово-икономическата политика на правителството.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Това са темите, които Конгресът си постави за цел да обсъди и да излезе с документи, защото има нужда българското общество да разбере и икономически, и политически в какво състояние се намира България. Това БСП може да го каже от най-представителния си форум – Конгреса”, обясни Валери Жаблянов.

БСП, Корнелия Нинова

„Свикването на предстоящия Конгрес след две седмици не ни е необходим вътрешно на БСП, защото двете точки, които ще са в дневния му ред, нямат нищо организационно-политическо, тоест Конгресът няма да се занимава с партията. Той ще се занимава с политиката на правителството и с мястото, на което се намира България”, обясни също Жаблянов.


Leave A Reply