„Братът на Георги Стоилов правил ли е дарения за предизборна кампания на БСП – най-вероятно е правил.“ Това каза народният представител на ГЕРБ от МИР – Стара Загора Емил Христов във връзка с брата на депутата от БСП Георги Стоилов, сочен за организатор на престъпната група, която бе разбита при спецакция в Русе, съобщи „Фокус“.

Георги Стоилов, снимка: БНР

Георги Стоилов, снимка: БНР

Христов коментира, че може би Драгомир Стойнев, като заместник-председател на ПГ на „БСП за България“, знае повече по въпроса за това как е била финансирана предизборната кампания на БСП. „Знаете, че в Русе при акция беше арестуван един бизнесмен. Ние бихме искали да знаем този бизнесмен дали е правил дарения за предизборната кампания на БСП и ако е правил, най-вероятно е правил, как биха коментирали БСП тези пари и техния произход“, заяви Христов.

снимка: Архив МВР

снимка: Архив МВР

Според него борбата срещу престъпността никога не може да бъде продиктувана от нещо друго, освен от желанието на правителството да се бори с тази престъпност „Всякакви внушения за това, което се случва в момента от страна на БСП, са просто стремеж да избягат от истините“, заяви Христов.
Заснемане
Илия Георгиев Стоилов е дарил на БСП 450 лв. за последните парламентарни избори, сочи проверка на „Труд“ в Единния регистър по Изборния кодекс на Сметната Палата.


Leave A Reply