Държавният глава Румен Радев свиква ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията“ от 13.00 часа.

КСНС, Румен Радев, снимка: БГНЕС

КСНС, Румен Радев, снимка: БГНЕС

На 9 октомври президентът Радев прекрати КСНС заради липса на кворум и насрочи ново заседание на 17 октомври. Решението си той обоснова, като обясни, че са започнали задълбочени дебати, които не са продължили поради отсъствието и напускането на част от членовете на Съвета заради международни ангажименти, въпреки предварително потвърденото им участие в заседанието на Съвета.

Борисов, КСНС

По думите му именно това е довело до загуба на кворум. Радев отбеляза, че пробив в борбата с корупцията ще стане възможен едва тогава, когато тя стане приоритет за българските политици пред техните вътрешни и международни ангажименти.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Същевременно в петък депутатите в Народното събрание гласуваха днес да проведат извънредно пленарно заседание, на което ще се занимаят с второто четене на промените в Гражданския процесуален кодекс (ГПК). Народните представители решиха да работят от 14.00 часа, докато заседанието при Радев е с начален час 13.00.

 


Leave A Reply