Британският министър-председател Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се съгласиха, че преговорите за излизане на Великобритания от ЕС трябва да бъдат ускорени. След двучасова работна вечеря в Брюксел двамата заявиха, че са имали конструктивен и приятелски диалог, в който са обсъдили прогреса, направен от двете страни по темата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Те са се разбрали в следващите месеци работата по Брекзит да бъде засилена. Конкретни мерки за осъществяването на тази идея обаче не бяха посочени. Срещата между Мей и Юнкер идва ден преди планирана обща среща с британския министър за Брекзит Дейвид Дейвис и главния преговарящ от страната на ЕС Мишел Барние.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В края на поредния кръг от преговори миналата седмица Барние коментира, че процесът е стигнал до задънена улица и че има още много работа, преди да се стигне до исканото от Лондон договаряне на бъдещите отношения с Брюксел. Най-чувствителната тема между двете страни, по която липсва разбиране, е свързана с цената, която Обединеното Кралство трябва да плати за напускането на блока.


Leave A Reply