„Искам да задам въпрос съвсем честно – дали случайно председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ не е втори братовчед на Бойко Борисов. Не казвам вярно ли е или не, искам само да попитате Бойко Борисов, нека да отговори, може пък да не е вярно“. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от БСП Таско Ерменков по повод въпросите на ГЕРБ дали депутата Георги Стоилов е бил съдружник с жената на брат си и е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие“ в Русе.

Бойко Борисов, МС, снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„ГЕРБ изваждат някакви истории, които са от зората на събитията. Защо никой не задава въпроса и докога ще си мълчим, че Бойко Борисов е бил съдружник с Пашата, че са работили заедно с Маргините в една фирма“, коментира той. „Защо вместо да се занимаваме с важните проблеми- как да изкореним корупцията, да махнем шуробаджанащината и да въведем прозрачни отношения, от ГЕРБ профанират нещата. Започнаха с чистачка в социално заведение и шофьор на катафалка, сега се борят с брата на Георги Стоилов“, посочи Таско Ерменков.

Георги Стоилов, снимка: БНР

Георги Стоилов, снимка: БНР

На въпрос защо Георги Стоилов лично не излезе да се защити той посочи: „Всеки има своите особености на характера, момчето може би е свито. Бил съм с него в Комисия по енергетика, професионалист е, но не съм убеден, че има дар слово. Когато става въпрос за роднини, бъдете по-хуманни, разберете не е приятно да говорят за брат му. Не е свързан с него, но все пак му е брат“.

Таско Ерменков, БСП, НС, снимка: БГНЕС

Таско Ерменков, БСП, НС, снимка: БГНЕС

„Уж ГЕРБ дойдоха с това, че не са като другите, а правят същото, като казват – понеже вие го правите, ще го правим и ние. Това е поредната шизофренична ситуация в ГЕРБ, от една страна искат да строят България по нов начин, но не искат да се отказват от старите практики на шуробаджанащината“, каза още Таско Ерменков.


Leave A Reply