Братът на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия Стоилов, който беше задържан като лидер на престъпна група за рекет в Русе, е правил дарение за партията, заяви пред БТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ. Атанасова показа в ефира на БТВ разпечатка с дарителите на БСП и посочи името му. Това става ясно от сайта на Сметната палата.

И ако за социалистите казусът „кумгейт“ беше повод за непрекъснати атаки и остри критики към Делян Добрев, то фактът, да си депутат и да имаш брат – лидер на престъпна група за рекет, не е повод за притеснение.

Вчера, след като от левицата заявиха, че не свалят доверието си от своя депутат, защото казал, че няма нищо общо с бизнеса на брат си, от ГЕРБ ги атакуваха с въпрос правил ли е обаче Илия Стоилов дарения за партията.

Таско Ерменков

Таско Ерменков

Още един път от БСП заявиха, че застават зад своя колега Георги Стоилов и че действията на брат му Илия нямат общо с партията. Въпреки това „червените“ си оставиха вратичка, казвайки, че ако излезе нещо уличаващо за Стоилов, то той ще понесе своята отговорност.

Нинова БСП

Депутатът от БСП Таско Ерменков заяви на брифинг в централата на БСП, че БСП ще върне парите от дарение на брата на депутата Георги Стоилов-Илия Стоилов.

„Между Георги Стоилов и неговия брат няма нито една обща фирма, никакви преводи на пари, с които да бъдат свързвани. Братът на Георги Стоилов не е назначаван на общински или държавни длъжности, не е участвал в обществени поръчки и не е участвал в разпределянето на публичен ресурс. Това, което е направил, е направил в качеството му на физическо лице. Няма как действията му да бъдат пришити на Георги Стоилов“, посочи Ерменков.

 

„Струва ми се, че живеем в държава, където вече не са актуални онези черни времена, когато син отговаряше за баща си, отсече народният избраник. Ако този човек, братът на Стоилов, бъде осъден, ние няма да кажем, че той е най-добрият, а ще се съобразим със съдебното решение. Пак повтарям Георги Стоилов няма участие във фирмите на брат си. Не подценявайте народа на България“, посочи още той.

 

 


Leave A Reply