За пета поредна година над София полетяха стотици балони в памет на всички онези жени, загубили битката с рака на гърдата, но и в подкрепа на всички онези, които се борят с коварното заболяване. 3 800 българки всяка година се сблъскват с диагнозата, показва статистиката. За да се намали тази цифра, през настоящия месец 12 болници в цялата страна извършват безплатни профилактични прегледи.
1200 балона полетяха над София в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата. През месеца за борба с коварното заболяване София отново участва в кампанията за превенция и безплатни прегледи. Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова за пореден път призова жените да не се колабаят и да отидат на контролен преглед – най-добрата превенция.

рак-на-гърдата

Всяка година 1.5 милиона жени чуват диагнозата „рак на гърдата“, повече от 450 000 жени умират от болестта. Това е най-разпространеният вид рак сред жените по света. Науката не знае достатъчно за причините за болестта, ето защо ранната диагностика остава ключът към лечението.


Leave A Reply