Упълномощен съм от Валери Симеонов да кажа едно изречение: „Няма да цепи басма на Корнелия Нинова и Елена Йончева. Ще ги даде под съд и двете за подобни лъжливи внушения“. Това каза пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на „Обединени патриоти“ Борис Ячев. Изказването му дойде след прочетената от Корнелия Нинова декларация и след коментара на Елена Йончева пред журналисти, че през оградата по българо-турската граница за минути минават по 40 души.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„През оградата по българо-турската граница за минути минават по 40 души – по-бързо отколкото автобус с бежанци през КПП“, каза говорителят на БСП Елена Йончева пред журналисти във връзка с филма си за българо-турската граница. „Знаете, че са отпуснати почти 200 млн. и за съжаление не е реализиран първоначалният проект, който е одобрен от МВР. За това имаме документи. Реализиран е друг проект, в резултат на което оградата пада, чупи се. През нея минават буквално за минути по 40 души. Това съм го виждала, регистрирала съм го, снимала съм го. През оградата преминават по-бързо отколкото автобус с бежанци, които биха минали през КПП“, каза Йончева.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тя заяви, че преди два дни (на 17 октомври) е направила снимка в района на Малко Търново, на която се вижда, че има един голям изкоп от 5 до 3 метра. По думите ѝ в продължение на две седмици той не е зарит. Йончева съобщи, че в този район е имало паднала ограда, която е била възстановена последните две седмици. Говорителят на БСП поясни, че когато преди два дни е била в района на Малко Търново и е искала да документира съществуването на огромния ров ѝ е било казано първоначално, че се извършват оперативно-издирвателни действия, поради което не може да бъде допусната.

граница

„След много тежък разговор с „Гранична полиция“ ми дадоха достъп до това място“, посочи Йончева. Тя поясни, че като депутат има достъп до оградата и като такава събира информация и факти. „ПГ на „БСП за България“ внесе сигнал в прокуратурата, за това че имаме съмнение за много тежки корупционни практики, свързани с изграждането на тази ограда“, коментира Йончева. По думите ѝ в момента главна прокуратура и ДАНС разследват.


Leave A Reply