„Искаме незабавно оставката на Валентин Радев, който е внесъл предложението за това границата да бъде обявена за обект на националната сигурност, и на Валери Симеонов – като вицепремиер“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на политическата група.

Корнелия Нинова снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова
снимка: БГНЕС

„Вчера Министерският съвет прие едно решение, което събуди много въпроси. А то е обявяване на оградата на границата с Турция за стратегически обект на националната сигурност. Възникват много въпроси защо се прави това, какви ще се резултати и каква е целта. Опит ли е това да се скрие информация“, запита Нинова.

снимка: aa.com.tr

снимка: aa.com.tr

„Какво налага сега това съоръжение да бъде обявено за обект на националната сигурност? Вече не може да подлагаме на парламентарен контрол министрите по тази тема. Контролните органи в България и европейските могат ли да получават информация за изхарчените пари, потоците на мигрантите? Питаме се защо точно сега се взе това решение и каква е целта му след толкова изнесени факти и публичност?“, запита още лидерът на БСП.


Leave A Reply