„Промените в Закона за отбраната не целят да се противопоставим на президента, а да няма партизанщина при назначаването на секретаря на отбраната“, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Пламен Манушев по време на дебатите по ветото не президента върху Закона за отбраната и въоръжените сили. Манушев заяви, че чрез промените в Закона за отбраната и въоръжените сили ще се издигне авторитетът на Комисията по отбрана и на българския генерал.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Тяхното представяне в Комисията по отбрана е заради авторитета на Комисията по отбрана, за да може тя да познава и по физиономия българския генерал, а те не са толкова много, те са 34 човека. Да може да види не само как изглеждат, а да ги чуе какво говорят“, каза Манушев по отношение на представянето на генералите в Комисията по отбрана.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той поясни, че това не се прави, за да се противопоставя Народното събрание на президента. „Не можем ние в това Народно събрание да вкарваме някакво съмнение в българския народ, че сме нещо лошо. Напротив, това е храмът на демокрацията“, каза вицеадмирал Манушев.


Leave A Reply